Duminica dinaintea Nașterii Domnului la Catedrala Arhiepiscopală din Râmnic

Biserica Ortodoxă s-a aflat astăzi, 23 decembrie 2012, în Duminica dinaintea Nașterii Domnului, a Sfinților Părinți după trup ai Domnului. Cu acest prilej, la Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Ierarh Nicolae” din Râmnicu Vâlcea, a fost oficiată Sfânta Liturghie de către un sobor de preoți și diaconi în prezența Chiriarhului locului, Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, informează arhiram.ro.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corala „Sfântul Antim Ivireanul” a Catedralei Arhiepiscopale, condusă de Prof. Marian Cristi Stroe.

La finalul Sfintei Liturghii Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim i-a binecuvântat pe numeroșii credincioși prezenți la Sfânta Liturghie și le-a mulțumit pentru participarea la sfânta slujbă.

„Lumina Păcii de la Betleem”

La finalul slujbei, la fel ca și anul trecut, cercetașii centrului local „Mircea cel Bătrân” din Râmnicu Vâlcea au adus Lumina Păcii de la Biserica „Nașterea Domnului” din Betleem.

„Lumina Păcii de la Betleem” este un proiect internațional, dezvoltat și sprijinit de către cercetașii austrieci, prin care cercetașii dau mai departe flacăra unei lumânări ce, inițial, a fost aprinsă din Peștera din Betleem, unde S-a născut Mântuitorul Iisus Hristos.

Prin Ceremonia Ecumenică de la Viena, de zilele trecute, eveniment la care au fost prezenți și cercetașii români, acest simbol, preluat de către organizațiile de cercetași din întreaga lume, ajunge în fiecare an în cel puțin 20 de țări europene și chiar în țări de pe alte continente și apoi la milioane de oameni.

Lumina Păcii de la Betleem a fost adusă în România, la Timișoara, joi, 20 decembrie, de către Organizația Națională „Cercetașii României”. Campania „Lumina Păcii de la Betleem” a fost inițiată în anul 1986.

Comentarii Facebook


Știri recente