Duminica dinaintea Înălțării Sfintei Cruci la Catedrala din Râmnicu Vâlcea

La Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea, duminică, 09 septembrie 2012, în Duminica dinaintea Înălțării Sfintei Cruci, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, a oficiat Sfânta Liturghie arhierească împreună cu un sobor de preoți și diaconi. La slujbă a luat parte și Chiriarhul locului, Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, care i-a binecuvântat pe credincioșii prezenți.

După citirea Sfintei Evanghelii, Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim a ținut un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre Jertfa mântuitoare și importanța Sfintei Cruci în viața creștinilor care, prin răstignirea Domnului pe ea, a devenit altarul prin care Hristos a săvârșit răscumpărarea și împăcarea oamenilor cu Dumnezeu. „De aceea’, a încheiat Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop, ‘pentru Mântuitorul Hristos Crucea a fost nu numai instrumentul pătimirii și altarul jertfei Sale ci și mijlocul proslăvirii Lui, în firea omenească cu care a pătimit”.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, potrivit arhiram.ro, Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim l-a hirotesit întru arhidiacon pe părintele diac. Marius Moscalu pe seama Catedralei Arhiepiscopale, pentru slujirea diaconească și activitatea administrativă desfășurată în cadrul Centrului Eparhial. Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul l-a felicitat pe părintele arhidiacon Marius Moscalu pentru distincția primită, amintind că această slujire diaconească presupune o misiune deosebită în lucrarea Bisericii.

La Sfânta Liturghie săvârșită în Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea au participat numeroși credincioși din municipiu.

Comentarii Facebook


Știri recente