Duminica aceasta este închinată Sfântului Ioan Scărarul

Duminica a IV-a din Postul Sfintelor Paști este închinată Sfântului Ioan Scărarul. Cuviosul a trăit în ultima parte a secolului al VI-lea și prima parte a veacului al VII-lea, intrând de tânăr în viața monahală.

Mai multe detalii a oferit pentru TRINITAS TV, Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop Vicar patriarhal: „S-a născut în Palestina într-o familie de buni creștini oarecum înstărită, deoarece i-a permis să-și facă o educație și să dobândească o cultură din științele profane ale vremii. Tocmai de aceea avea să fie numit Ioan Scolasticul pentru că era un om învățat. La vârsta de 16 ani a intrat în Mănăstirea de pe Muntele Sinai unde a viețuit 19 ani sub ascultarea unui părinte duhovnicesc pe nume Martirie. Acolo s-a îndeletnicit cu ascultarea, privegherea, rugăciunea și postul așa cum trebuie să facă toți monahii sub ascultarea unui părinte duhovnic. După trecerea la cele veșnice a părintelui său duhovnicesc s-a retras la vreo șapte kilometri de Mănăstire la un loc numit «Tola»”.

Lucrarea ,,Scara virtuțiilor” sau ,,Scara Raiului”, scrisă de Sfântul Ioan Sinaitul, arată importanța urcușului duhovnicesc spre învierea sufletului.

Sfântul Ioan Scărarul este pomenit de Biserica Ortodoxă și în ziua de 30 martie.

Comentarii Facebook


Știri recente