Duminica a XVIII-a după Rusalii la Catedrala din Râmnicu Vâlcea

În Duminica a XVIII-a după Rusalii, la 23 septembrie 2012, în deschiderea oficială a celei de-a XIV-a ediții a manifestărilor religioase și culturale dedicate prăznuirii Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul, ocrotitorul Râmnicului, în Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea Sfânta Liturghie a fost săvârșită de către Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. La slujbă a luat parte și chiriarhul locului, Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, potrivit arhiram.ro.

Răspunsurile la strană au fost date de Corala „Sfântul Antim Ivireanul” a Arhiepiscopiei Râmnicului condusă de Prof. Cristian Marian Stroie.

După citirea Sfintei Evanghelii Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim a rostit un cuvânt de învățătură în care a explicat pericopa evanghelică în care este relatată minunea săvârșită de Domnul Iisus Hristos pe marea Galileii în fața Sfinților Apostoli.

Din soborul ce a oficiat astăzi Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală a făcut parte și Părintele Arhimandrit Timoteos Romanas, din Tesalonic – Grecia, care la invitația Preasfințitului Părinte Emilian Lovișteanul a participat la Simpozionul Internațional „Jertfa creștină și sacrificiul uman în Europa medievală și premodernă”, desfășurat vineri, 21 septembrie, la Mănăstirea Hurezi, în cadrul Tripticului spiritual-cultural închinat „Sfinților Martiri Brâncoveni”.

La sfârșitul slujbei Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul a ținut un cuvânt în cadrul căruia a declarat deschise manifestările religioase și culturale dedicate prăznuirii Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul și a prezentat numeroșilor credincioși prezenți la slujbă programul manifestărilor.

La Sfânta Liturghie săvârșită în Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea au participat numeroși credincioși din municipiu

Comentarii Facebook


Știri recente