Duminica a XVII-a după Rusalii la Catedrala Patriarhală

Creștinii ortodocși se află astăzi, 6 februarie, în Duminica a XXXII-a după Rusalii. La Catedrala Patriarhală, Slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată, de Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul le-a vorbit credincioșilor despre înțelesurile pericopei scripturistice din Evanghelia acestei zile, în care se face referire la minunea vindecării fiicei cananeencii.

„Ascultând Evanghelia de astăzi nu se poate să nu remarcăm tăria credinței și stăruința în rugăciune a acestei femei și totodată smerenia de care a dat dovadă înaintea Fiului lui Dumnezeu. Deci, învățăm de la ea că trebuie să fim stăruitori în rugăciune și că rugăciunea noastră trebuie să o însoțim cu fapte bune, cu smerenie, nădejde, dragoste, calități și virtuți pe care această femeie simplă, dar înțeleaptă le-a avut și le-a mărturisit înaintea lui Dumnezeu. Rugăciunea noastră stăruitoare este rugăciunea care aduce roade. Pe de altă parte această femeie preînchipuie Biserica lui Hristos, pentru că așa cum ea s-a rugat pentru fiica ei, așa și Biserica se roagă pentru cei care sunt în necazuri și pentru pacea lumii”, a spus Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, după cum informează TRINITAS TV.

Duminica viitoare, în calendarul bisericesc începe perioada Triodului. Numită și perioada prepascală, este o perioadă specială de pregătire, de pocăință pentru întâmpinarea sărbătorii Învierii Domnului.

Comentarii Facebook


Știri recente