Duminica a XVII – a după Rusalii în Parohia „Schimbarea la Față”, Hunedoara

În Duminica a XVII – a după Rusalii, la 29 ianuarie 2012, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, a fost prezent în mijlocul credincioșilor din localitatea Hunedoara, săvârșind Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Schimbarea la Față”, potrivit episcopiadevei.ro.

La finalul slujbei, Preasfinția Sa a adresat un cuvânt de învățătură celor prezenți, arătând bogăția de învățături descoperită de pericopa evanghelică a zilei, pasaj scipturistic în care este istorisită întâlnirea Mântuitorului Hristos cu femeia cananeeancă.

Totodată, Preasfinția Sa, a evidențiat pedagogia dumnezeiască a Mântuitorului în descoperirea credinței puternice a femeii cananeence și înfățișarea acesteia ca o reprezentantă a lumii păgâne în împlinirea universalității Evangheliei Lui Hristos.

Biserica „Schimbarea la Față” din Hunedoara, este socotită ca fiind unul dintre cele mai valoroase locașuri de închinare din localitatea Cetății Corvinilor, fiind construită la anul 1800 și prezentând o arhitectură specifică ținuturilor transilvane.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…