Duminica a XV-a după Rusalii, la Catedrala Patriarhală

În duminica a XV-a după Rusalii, la Catedrala Patriarhală din București Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, alături de un sobor de preoți și diaconi, informează TRINITAS TV. Preasfinția Sa a ținut și un cuvânt de învățătură.

„Iubirea noastră față de Dumnezeu trebuie să fie arătată cu toată inima noastră, cu tot sufletul nostru și cu tot cugetul nostru. Inima, sufletul și cugetul sunt puterile noastre sufletești. Și ni se cere ca să-L iubim pe Dumnezeu cu aceste puteri cultivate la forma lor maximă. Și iubindu-L pe Dumnezeu cu toată inima, cu tot sufletul și cu tot cugetul nostru acestea trei devin ele însele izvoare ale iubirii noastre față de semenii noștri ca reflex al iubirii noastre față de Dumnezeu pe care nu-L vedem, dar pe Care Îl întâlnim în semenii noștri, mai ales în aceea care se află în suferință și care așteaptă de la noi ca de la niște mâini ale lui Hristos ajutorul și mângâierea”, a spus Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul.

Pe 5 septembrie Biserica Ortodoxă i-a pomenit pe Sfântul Prooroc Zaharia, tatăl Sfântului Ioan Botezătorul, și pe Sfântul Mucenic Urban.

Comentarii Facebook


Știri recente