Duminica a XIII-a după Rusalii la Catedrala episcopală din Giurgiu

În Duminica a XIII-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească în Catedrala Episcopală din Giurgiu, informează episcopiagiurgiului.ro.

În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor prezenți, Preasfinția Sa a vorbit despre pericopa evanghelică în care a fost prezentată Pilda lucrătorilor celor răi, prin care Mântuitorul arată îndelunga răbdare a lui Dumnezeu și purtarea Sa de grijă față de oameni. În calitate de Fiu al lui Dumnezeu, făcut om de bunăvoie, Hristos a suferit moarte din iubire pentru oameni, aceasta având caracterul exclusiv de jertfă absolută liberă pentru noi. De asemenea, Întâistătătorul eparhiei noastre a subliniat faptul că omul a fost creat liber de pasiuni vinovate, însă prin libertatea lui de alegere, i s-a dat posibilitatea de îndumnezeire și de a ajunge la nemurire, dar și de a cădea în neascultare și, deci, în moarte și stricăciune.

La final, Preasfințitul Părinte Ambrozie i-a îndemnat pe cei prezenți să fie vrednici de numele lui Iisus Hristos, „Piatra cea din capul unghiului’, care a venit în lume să caute și să mântuiască pe cel pierdut.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…