Duminica a XI-a după Rusalii în Parohia Duboz din Protopopiatul Lugoj

Preasfințitul Părinte Paisie Lugojeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, a fost prezent duminică, 19 august 2012, în mijlocul credincioșilor din Parohia Duboz, de pe raza Protopopiatului Lugoj, informează site-ul mitropolia-banatului.ro. Aici, Preasfinția Sa a fost întâmpinat de copii îmbrăcați în straie populare, numeroși localnici, dar și credincioși din satele învecinate, care au să dorit să împărtășească bucuria confraților lor.

Ierarhul a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica cu hramul „Învierea Domnului”, ridicată în anul 1925, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în frunte cu pr. Ioan Cerbu, protopopul Lugojului și pr. Ionuț Cristea, parohul bisericii.

În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor prezenți, Preasfințitul Paisie a subliniat înțelesurile duhovnicești și învățăturile desprinse din evanghelia duminicală de la Matei 18, 23- 35. În acest sens, Preasfinția Sa a arătat că fiecare dintre noi suntem datori cu dragoste frățească față de cei de lângă noi, fiind chemați de Mântuitorul Hristos la o credință lucrătoare în iubire, oglindită din dragostea pe care Dumnezeu o poartă fiecăruia dintre noi.

La finalul slujbei, Preasfințitul Paisie Lugojeanul a transmis tuturor credincioșilor și preoților slujitori binecuvântarea și dragostea părintească a Înalt Preasfințitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de grupul coral „Theophoros” al Arhiepiscopiei Timișoarei, condus de diac. dr. Ion-Alexandru Ardereanu. Parohia Duboz, din Protopopiatul Lugoj cuprinde 110 familii cu 345 de credincioși și are componența sa filia Cadăr, cu un număr de 210 credincioși.

Comentarii Facebook


Știri recente