Duminica a VI-a după Rusalii la Catedrala din Craiova

La Catedrala mitropolitană din Craiova, Sfânta Liturghie din Duminica a VI-a după Rusalii – 15 iulie 2012 – a fost oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. Înaltpreasfinția Sa a vorbit și despre înțelesul Evangheliei care s-a citit în cadrul Sfintei Liturghii.

„Mântuitorul Hristos, ca Dumnezeu, iartă și vindecă și apoi ca Om însemnează pe cel bolnav și cu cuvântul Său omenesc îi spune: ia-ți patul tău și mergi la casa ta. Vedeți în această lucrare cele două firi ale Mântuitorului Hristos; ca Dumnezeu iartă păcatele și vindecă, iar ca Om vorbește și tămăduiește. Dar, nici una din ambele lucrări nu sunt separate. De aceea, Mântuitorul Iisus Hristos este Dumnezeu adevărat și Om adevărat”, a spus IPS Irineu, Mitropolitul Olteniei.

În cadrul Sfintei Liturghii, diaconul Simion – Leonard Cărăușu a fost hirotonit preot pe seama Bisericii „Adormirea Maicii Domnului”, din parohia Sohodol – județul Gorj. Răpunsurile la strană au fost date de Grupul Psaltic „Sfântul Dimitrie, Izvorâtorul de Mir”, al Catedralei mitropolitane din Craiova.

Comentarii Facebook


Știri recente

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei şi Romanaţilor

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează sâmbătă primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei.  Patriarhul Daniel i-a transmis PS Sebastian un mesaj de felicitare. Preasfinţitul Părinte Sebastian s-a născut în 5 noiembrie 1966, în…