Duminica a VI-a după Rusalii la Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea

La Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea, la 15 iulie 2012, în Duminica a VI-a după Rusalii, a Sfinților Părinți de la Sinodul al IV-lea Ecumenic, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar Arhiepiscopiei Râmnicului, a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească împreună cu un sobor de preoți și diaconi. La slujbă a luat parte și Chiriarhul locului, Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, care i-a binecuvântat pe credincioșii prezenți.

După citirea Sfintei Evanghelii Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul a ținut un cuvânt de învățătură în care a prezentat învățăturile ce se desprind din pericopa evanghelică în care a fost istorisită minunea vindecării slăbănogului din Capernaum, subliniind, totodată, credința puternică a celor patru prieteni ai acestuia care, prin credința lor, au dobândit vindecarea sufletească și trupească a prietenului lor.

De asemenea, Preasfințitul Părinte a vorbit și despre importanța credinței în viața noastră, care este o virtute când este susținută cu efort și voință de desăvârșire, de trăire în Hristos și cu Hristos.

La finalul slujbei Preasfinția Sa a făcut cunoscut credincioșilor programul slujbelor din această săptămână ce va avea în centrul atenției participarea Preasfinției Sale în Grecia, în zilele de 16-17 iulie, la sărbătoarea închinată Sfintei Marina, la invitația Înaltpreasfințitului Părinte Antimos, Mitropolit de Alexandropolis, Traianopolis și Samotrakis, și săvârșirea Sfintei Liturghii la Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea, joi, 19 iulie, în cinstea prăznuirii Sfântului Emilian de la Durostorum, potrivit arhiram.ro.

La Sfânta Liturghie săvârșită în Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea au participat numeroși credincioși din municipiu.

Comentarii Facebook


Știri recente