Duminica a V-a după Rusalii la Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului din Slobozia

Duminică, 8 iulie 2012, prăznuirea Sfinților Martiri Epictet și Astion, ale căror sfinte moaște se află spre închinare în racla din catedrala episcopală, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala „Înălțarea Domnului” din Slobozia, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, potrivit sf-esc.ro. Răspunsurile la strană au fost date de Corala Catedralei Episcopale.

Preasfinția Sa, în cuvântul de învățătură, a vorbit despre viața celor doi martiri și a explicat pericopa evanghelică cu vindecarea celor doi demonizați din ținutul Gherghesenilor. Mântuitorul Iisus Hristos își arată iubirea Sa milostivă față de toți oamenii în suferință și mail ales față de cei chinuiți de demoni. Suntem chemați să avem o puternică credință în Hristos, să săvârșim fapte bune, să ne întărim duhovnicește, în felul acesta putând lupta împotriva duhurilor necurate.

Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a împărtășit copiii și credincioșii pregătiți pentru primirea Sfintei Împărtășanii.

Comentarii Facebook


Știri recente