Duminica a V-a după Rusalii la Catedrala Episcopală din Giurgiu

Pe 8 iulie 2012 Biserica Ortodoxă s-a aflat în Duminica a V-a după Rusalii, prilej cu care în Catedrala Episcopală, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, după cum informează episcopiagiurgiului.ro.

În cuvântul de învățătură rostit credincioșilor prezenți, Chiriarhul a explicat pericopa evanghelică în care a fost prezentată minunea vindecării celor doi demonizați din ținutul Gadarei, cărora le fusese anulată libertatea de către demonii care „locuiau în ei’.

Astfel, Preasfinția Sa a subliniat că însușirile diavolului se cunosc din faptele lui manifestate împotriva oamenilor, el fiind dintru început „ucigaș de oameni’ și „tatăl minciunii’.

La final, i-a îndemnat pe numeroșii credincioși prezenți să lupte împotriva diavolului cu îndelungă răbdare, străduindu-se cu credință să-L cheme în rugăciune pe Hristos – Mântuitorul, urmând cuvintelor Sfântului Apostol Pavel: „Întru toate prin închinăciune și prin rugă cu mulțu¬mire, cererile voastre să fie arătate lui Dumnezeu’. (Filipeni 4, 6).

Comentarii Facebook


Știri recente