Duminica a patra din Postul Nașterii Domnului la Râmnic

Biserica Ortodoxă s-a aflat duminică, 9 decembrie 2012, în Duminica a XXVII-a după Rusalii, a patra din Postul Nașterii Domnului. Cu acest prilej, la Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Ierarh Nicolae” din Râmnicu Vâlcea, a fost oficiată Sfânta Liturghie de către un sobor de preoți și diaconi în prezența Chiriarhului locului, Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corala „Sfântul Antim Ivireanul” a Catedralei Arhiepiscopale, condusă de Prof. Marian Cristi Stroe, după cum aflăm de pe site-ul arhiram.ro.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Părintele Arhid. Cristian-Ioan Cioteanu a ținut un cuvânt de învățătură în care a evidențiat principalele înțelesuri duhovnicești ce se desprind din pericopa evanghelică în care se istorisește minunea vindecării femeii gârbove.

La finalul slujbei, Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim i-a binecuvântat pe numeroșii credincioși prezenți la Sfânta Liturghie și le-a mulțumit pentru participarea la sfintele slujbe.

Comentarii Facebook


Știri recente