Duminica a IV-a după Rusalii la Catedrala Episcopală din Giurgiu

În Duminica a IV-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească în Catedrala Episcopală din Giurgiu, informează episcopiagiurgiului.ro.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Preasfinția Sa a explicat pericopa evanghelică în care a fost prezentată una dintre vindecările săvârșite de Hristos asupra unui slujitor al unui militar roman, care apelează la Iisus ca la unica lui salvare. Dincolo de insistența lui în fața Mântuitorului, din comportamentul și din vorbele lui reiese și devotamentul lui față de unul dintre slujitorii săi.

De asemenea, Preasfințitul Părinte Ambrozie a evidențiat și valoarea credinței sutașului care, prin nădejde tare și prin smerenie adâncă, se face vrednic să intre în împărăția lui Dumnezeu. Credința, a mai arătat Chiriarhul, este condiția esențială pentru dobândirea mântuirii, este modul prin care primim harul divin, care ni se oferă prin Hristos, pentru a conlucra cu el. Credința este ea însăși un dar al lui Dumnezeu, în sensul că ea nu ar fi posibilă dacă nu s-ar simți chemarea și atracția harului lui Hristos, care o provoacă.

„Nici credința nu e de la voi, spune Sfântul Ioan Gură de Aur, căci, de n-ar fi venit Hristos și de nu ne-ar fi chemat, cum am fi putut noi să credem?’.

La finalul cuvântului Său, Preasfinția Sa i-a îndemnat pe credincioșii prezenți să urmeze pilda de smerenie și de dragoste a sutașului față de slujitorul său, în care a văzut un semen, și pilda de credință în dumnezeirea lui Iisus pe care L-a socotit doctorul suprem Care poate vindeca orice suferință.

Comentarii Facebook


Știri recente