Duminica a II-a după Paști la Mănăstirea Gruiul Lupului, Vâlcea

În Duminica a II-a după Sfintele Paști, la 22 aprilie 2012, Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească împreună cu un sobor de preoți și diaconi la biserica cu hramul „Sfinții Trei Ierarhi” și „Sfântul Gherasim cel Nou” de la Mănăstirea Gruiul Lupului, din localitatea Racovița, județul Vâlcea.

În timpul Sfintei Liturghii, după cum ne informează arhiram.ro, Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim a hirotonit întru ierodiacon pe monahul Calinic Moise și întru ieromonah pe părintele ierodiacon Spiridon Domocoș pe seama Mănăstirii Gruiul Lupului.

La finalul slujbei Înaltpreasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură referitor la Duminica Sfântului Apostol Toma și i-a binecuvântat pe credincioșii prezenți în biserica mănăstirii.

Răspunsurile la strană au fost date de către corul mănăstirii.

La acest eveniment au mai fost prezenții părintele protosinghel Macarie Roman, starețul mănăstirii, Preotul Ioan Comăneci, unul dintre ctitorii acestui așezământ monahal, preoți și numeroși credincioși din județul Vâlcea dar și din țară.

Piatra de temelie a acestui sfânt locaș a fost pusă de către Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, la data de 9 august 2009.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…