Duminica a II-a a Triodului, la Predeal

Obștea Mănăstirii Sfântul Ierarh Nicolae din Predeal a primit la 12 februarie 2012 vizita Înaltpreasfințitului Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, care a oficiat Sfânta Liturghie în biserica așezământului monahal, după cum ne informează TRINITAS TV.

În cuvântul de învățătură, Mitropolitul Ardealului a arătat că Evanghelia întoarcerii Fiului Risipitor este foarte importantă pentru viața noastră spirituală deoarece ne garantează că indiferent în ce stadiu de îndepărtare ne aflăm noi față de iubirea nemărginită a lui Dumnezeu, suntem primiți cu brațele deschise de Tatăl a toate iertător dacă vom îndeplini cele trei condiții : conștiința păcatului, hotărârea de îndreptare și mărturisirea înaintea Tatălui Ceresc ca să primim dezlegare.

Mănăstirea Sfântul Ierarh Nicolae din Predeal a fost întemeiata in anul 1774 de călugărul Ioanichie, un monah din zona Sibiului. Biserica de piatra a rezistat pana astăzi, deși obștea a trecut printr-o grea încercare in timpul regimului comunist, deoarece în anul 1958 a fost desființată.

Comentarii Facebook


Știri recente