Duminica a II-a a Triodului la Buzău

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Epifanie, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie în biserica Parohiei „Tuturor Sfinților” din municipiul Buzău, informează TRINITAS TV.

Înaltpreasfinția Sa, în cuvântul de învățătură, a vorbit despre virtuțile fiului risipitor: curajul de a se întoarce la casa sa, nădejdea că Tatăl îl va primi și pocăința pentru tot ceea ce a făcut. De asemenea, Înaltpreasfințitul Părinte a arătat că atunci când rătăcim pe căi greșite trebuie să avem aceste virtuți și Dumnezeu ne va primi cu dragoste părintească.

În cadrul slujbei s-a dat citire și îndemnului pastoral pe care Chiriarhul locului l-a adresat tuturor unităților bisericești din subordine, precum și binecredincioșilor creștini pentru ajutorarea celor afectați de vremea rea din ultima perioadă. Tot în cadrul slujbei a fost instalat și noul preot al Parohiei „Tuturor Sfinților”.

Biserica „Tuturor Sfinților”, cunoscută și sub numele de „Eroilor”, a fost ridicată în anul 1929 spre pomenirea celor care și-au jertfit viața în timpul Primului Război Mondial și se află la ieșirea din orașul Buzău, pe drumul ce duce spre Ploiești.

Comentarii Facebook


Știri recente