Duminica a doua a Postului Mare la Paraclisul Mitropolitan Sf. Ilie din Craiova

Numeroși credincioși au fost prezenți pe 11 martie 2012 la slujba Sfintei Liturghii arhierești săvârșite la Paraclisul mitropolitan Sfântul Ilie Tesviteanul din Craiova, de către Înalt Preasfințitul Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, împreună cu un sobor de preoți si diaconi, după cum ne-a precizat Gheorghe Cioiu.

La finalul slujbei religioase, IPS Irineu le-a vorbit credincioșilor despre semnicficațiile pericopei evanghelice din această duminică și despre viața și opera Sfântului Grigorie Palama.

„Sfântul Grigorie Palama ne învață să fim permanent preocupați de starea noastră interioară, de dorința de a face loc în sufletul nostru iubirii lui Dumnezeu și a merge pe calea Adevărului și a Vieții, arătată nouă de Mântuitorul Iisus Hristos. Să dăm puțină osteneală pentru a primi multă răsplată, puțină jertfă, pentru multă Înviere”, a spus IPS Părinte Mitropolit.

Așezată în zona centrală a Craiovei, Biserica „Sfântul Ilie Tesviteanul” este unul dintre reperele importante ale vieții religioase și culturale ale Băniei. Ea fost ctitorită de vornicului Ilie Otetelișanu în anul 1720 și refăcută din temelii în 1893. Pictura a fost realizată de Gheorghe Tăttărescu, fiind considerată ultima biserică pictată de acesta. Sfântul locaș a devenit în scurt timp un simbol pentru cei care locuiau în această zonă, hramul fiind dat și cartierului în mijlocul căruia se află. Tot aici a fost înființată, în 1837, Școala de fete „Lazaro – Otetelișanu”, considerată prima școală de fete din Țara Românească.

Comentarii Facebook


Știri recente