Duminică, 7 septembrie, vor fi pomeniți Cuvioșii Simeon și Amfilohie de la Pângărați

Duminică, 7 septembrie, la Mănăstirea Pângărați vor fi pomeniți Cuvioșii Simeon și Amfilohie de la Pângărați, ocrotitorii acestui nou lăcaș de cult. Proclamarea canonizării acestor sfinți români a avut loc la mănăstirea Neamț în data de 5 iunie, ziua sărbătoririi Înălțării Domnului.

Sfântul Simeon s-a născut la începutul secolului al XV-lea, într-un sat din apropierea orașului Piatra Neamț și a intrat de tânăr în obștea Mănăstirii Bistrița. A fost întemeietorul și primul egumen al Mănăstirii Pângărați, care s-a numit până în anul 1508 ‘Schitul lui Simeon’.

Sfântul Amfilohie s-a născut în anul 1487, în nordul Moldovei. Viața monahală și-a început-o de foarte tanar, la mănăstirea Moldovița, de unde a venit la Pângărați, în anul 1508.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a aprobat în ultima ședință de lucru propunerea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, privind canonizarea a 9 cuvioși români nemțeni. Printre aceștia se află și Cuvioșii Simeon și Amfilofie de la Pângărați, prăznuiți la data de 7 septembrie a fiecărui an.

Sursa: TRINITAS TV

Comentarii Facebook


Știri recente