Duhovnici români trecuți la Domnul

Anul 2011 a fost și cel în care ne-am luat rămas-bun de la duhovnici români al căror sfat înțelept și viață smerită a fost model pentru mii de oameni care le-au călcat pragul.

Cunoscutul duhovnic athonit Petroniu Tănase a fost înmormântat pe 24 februarie, în cimitirul Schitului românesc „Prodromu” din Sfântul Munte, informează TRINITAS TV.

La Slujba prohodirii au participat o delegație a Patriarhiei Române, un ierarh grec, stareți și egumeni ai mănăstirilor și schiturilor athonite, monahi români și străini și foarte mulți credincioși veniți special din România pentru a-și vedea pentru ultima oară duhovnicul.

Vara aceasta ne-a lăsat inimile și mai sărace odată cu plecarea la Domnul a Părintele Arhimandrit Arsenie Papacioc, la vârsta de 96 de ani. La slujba prohodirii, oficiată pe 21 iulie la Mănăstirea „Sfânta Maria” – Techirghiol au participat mii de oameni din toată țară, alături de care s-a aflat și un sobor de ierarhi.

Părintele Arsenie a fost înhumat în curtea mănăstirii, în apropierea fântânii Sfântului Mucenic Pantelimon. Ca o mărturie în plus a dragostei pe care i-au purtat-o credincioșii, un covor de flori a acoperit întreg spațiul din această parte a curții așezământului.

Alt duhovnic de seamă, Părintele Adrian Făgețeanu a fost înmormântat sâmbătă, 1 octombrie, la Mănăstirea gorjeană Lainici, după ce trupul neînsuflețit a fost depus în paraclisul Mănăstirii Antim, unde credincioșii i-au putut aduce un ultim omagiu.

Comentarii Facebook


Știri recente