Dublu eveniment cultural la Muzeul de Istorie si Arheologie din Tulcea

Muzeul de Istorie si Arheologie din Tulcea a gazduit astazi vernisajul Expozitiei ‘Santier 2003’ si lansarea cartii ‘Sangele martirilor’ semnata de Victor Henrich Baumann – directorul institutiei muzeale, la manifestare participand pe langa oficialitati locale si judetene, oameni de cultura.

Cartea dezvolta o emotie si o intalnire sacra. Este un omagiu adus sfintilor martiri ale caror moaste sunt adapostite la Manastirile Cocos si Niculitel.

La randul sau, Victor Henrich Baumann, autorul cartii ‘Sangele martirilor’, a

afirmat ca: ‘La Tulcea se scoate aur din pamant si ca judetul se afla in posesia unui patrimoniu mai mare de 92.000 de piese arheologice despre care se poate vorbi permanent, valoarea acestora depasind fondurile alocate de la bugetul central pentru activitatea cercetatorilor tulceni.’

Dl. Florin Topoleanu – directorul Institutului de Cercetari Eco-Muzeale a afirmat ca

expozitia prezinta persoanelor interesate doar obiectele descoperite anul trecut.

Ea va fi deschisa turistilor pana pe data de 20 iulie 2004.

Potrivit informatiilor furnizate de Liliana Naclad, purtatorul de cuvant al Episcopiei Tomisului, cartea ‘Sangele martirilor’, inclusa de institutie in

colectia ‘Izvoarele crestinismului romanesc’, a fost tiparita in 500 de exemplare, costul de tipar al unuia dintre acestea fiind de 250.000 de lei, ne informeaza ROMPRES.

Comentarii Facebook


Știri recente