Dublă sărbătoare la Valdemoro – Spania, de Rusalii

După câteva luni de așteptare și numeroase demersuri oficiale, creștinii din Parohia Ortodoxă Română „Sfinții Mărturisitori Visarion, Sofronie și Oprea” din Valdemoro – Spania, au avut bucuria de a participa în ziua praznicului Pogorârii Sfântului Duh la Sfânta Liturghie săvârșită în noul spațiu din centrul orașului, informează site-ul episcopiaspanieiportugaliei.es. Aici a funcționat, timp de 10 ani, sediul Parohiei „Nuestra Seňora del Pilar”, cu care comunitatea ortodoxă are foarte bune relații.

La evenimentul liturgic din Duminica Cincizecimii au participat peste 150 de credincioși, atât din Valdemoro, cât și din Pinto, localitate aflată în imediata apropiere a orașului. Din partea autorităților locale au fost prezenți consilierul pentru Imigrări, domnul Ãngel Marcos Morante, și consilierul de Presidencia, domnul Jesús Moreno Torres.

După oficierea Vecerniei plecării genunchilor și rostirea cuvântului de învățătură, părintele paroh Dorin Sas a salutat prezența celor doi oficiali, transmițând un mesaj de mulțumire către primarul localității Valdemoro, domnul José Carlos Boza Lechuga. Din considerație pentru cei doi oaspeți, rugăciunea Amvonului și rugăciunea Tatăl Nostru au fost citite în limba spaniolă, iar la final au primit în dar, din partea părintelui, câte o icoană bizantină.

După slujbă, toți credincioșii au fost miruiți și au primit spice de grâu și frunze de nuc binecuvântate.

Duminica Rusaliilor le-a adus o bucurie cu atât mai mare românilor din Valdemoro, cu cât a fost prima dată când au luat parte la sfânta slujbă în noul spațiu. Este vorba de o suprafață de 270 mp., închiriată pe o perioadă de cinci ani, pentru care se plătește lunar 700 de euro, valoare care se va dubla începând cu anul viitor. Pe lângă sala mare dedicată oficierii slujbelor, locația deține alte două camere care vor fi destinate activităților catehetice și întâlnirilor cu tinerii din parohie. Cea mai apropiată astfel de activitate va avea loc la mijlocul lunii iunie: serbarea elevilor de la Cercul de Limbă, Cultură și Civilizație Românească din Valdemoro, coordonat de prof. Mirela Vanina Stoian, cu care Parohia Ortodoxă Română „Sfinții Mărturisitori Visarion, Sofronie și Oprea” are un Protocol de colaborare pentru derularea în comun a unor activități didactice și cultural-spirituale.

Parohia anunță pe această cale adresa noului spațiu de slujire: Calle Marte n. 36, cartierul Reston I, la parterul unui bloc de locuințe.

Comentarii Facebook


Știri recente