Dublă prăznuire la Buzău

De ziua Sfinților Trei Ierarhi, la Buzău, se va sărbători hramul Seminarului Teologic și al doilea hram al Catedralei arhiepiscopale ‘Înălțarea Domnului’. Prăznuirea va debuta, sâmbătă seară, cu slujba Vecerniei și va continua, duminică, cu Utrenia sărbătorii, informează „Ziarul Lumina”. Sfânta Liturghie va fi săvârșită de Înalt Preasfințitul Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, înconjurat de preoți și diaconi, slujitori ai catedralei și profesori de la seminarul teologic.

Sărbătoarea se va încheia cu un concert de cântări religioase, susținut de corul seminarului teologic, în deschiderea căruia profesorul Nicolae Moraru va rosti comunicatul ‘Sfinții Trei Ierarhi. Unitate și complementaritate în slujirea oamenilor și lui Dumnezeu’.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…