DREPT LA REPLICĂ – LUMINA ÎNVIERII ȘI ÎNTUNERICUL INVIDIEI

DREPT LA REPLICĂ

În legătură cu opiniile exprimate de dl. Alin Fumurescu în editorialul publicat sub titlul „Patriarhul Marta” din jurnalul Cotidianul în data de 22 aprilie 2009, p. 10, în virtutea dreptului legal la replică, vă rugăm să publicați următoarele:

LUMINA ÎNVIERII ȘI ÎNTUNERICUL INVIDIEI

Pentru că nu se poate bucura de binele Bisericii Ortodoxe Române, jurnalistul Alin Fumurescu de la ziarul Cotidianul își camuflează invidia, sub pretextul unei înalte spiritualități fără legătură cu cele materiale, insinuând că Patriarhul României ar fi mai mult un manager specializat în a obține bani de la Stat pentru Biserica Ortodoxă Română, ca și când nu toate cultele beneficiază de inițiativa Patriarhiei Române privind salarizarea clerului.

Adevărul este că, mai întâi de toate, Patriarhia Română desfășoară multiple activități liturgice, spirituale, culturale și sociale care trebuie susținute financiar tocmai pentru că ele sunt utile credincioșilor ortodocși români, majoritari contribuabili la bugetul de Stat.

Cât privește Pastorala de Sfintele Paști aceasta nu este un apel financiar, cum se insinuează cu răutate, ci un îndemn, motivat biblic, patristic și teologic, de a ne îmbogăți mai întâi în fapte bune și viață spirituală. Desigur, pentru a înțelege corect această Pastorală este nevoie de inimă fără răutate și minte fără vicleșug!

În orice caz, trebuie urmat sfatul Sfântului Ioan Gură de Aur, care zice: „E mai bine să fii tu invidiat decât să invidiezi pe alții.”

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE

Comentarii Facebook


Știri recente