DREPT LA REPLICĂ: DOMNUL DAN DIACONESCU NU ARE BINECUVÂNTAREA PATRIARHIEI ROMÂNE PENTRU A CANDIDA LA PREȘEDINȚIA ROMÂNIEI

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE ne informează:

În legătură cu afirmația domnului Dan Diaconescu care pretinde că ar fi primit binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru a candida la președinția României, precizăm:

Singura întrevedere a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel cu domnul Dan Diaconescu a avut loc în ziua de 27 mai 2010, când Patriarhul României l-a primit în audiență pe directorul postului de televiziune OTV la solicitarea acestuia.

Cu această ocazie, domnul Dan Diaconescu a propus Patriarhiei Române sprijin publicitar pentru proiectul Catedralei Mântuirii Neamului din partea postului de televiziune pe care îl conduce. Întrucât Patriarhia Română are propriul său post de televiziune, TRINITAS TV, un astfel de sprijin nu este necesar.

Menționăm că în cadrul întrevederii nu a existat nicio discuție pe tema candidaturii domnului Dan Diaconescu la președinția României deoarece, la data respectivă, Președintele României fusese ales cu câteva luni înainte (6 decembrie 2009).

Totodată, precizăm că Patriarhia Română nici nu îndemnă și nici nu oprește mireni să candideze la Președinția României sau la altă demnitate publică, întrucât ea trebuie să fie neutră din punct de vedere politic.

Comentarii Facebook


Știri recente