Drapelul Național al României sărbătorit la Arad

Ziua de 26 iunie a fost proclamată Ziua Drapelului Național prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. Conform Legii, această zi este marcată de către Biserică, autoritățile publice și de celelalte instituții ale statului prin organizarea unor ceremonii religioase precum și prin programe și manifestări cultural-educative, cu caracter evocator, consacrate istoriei patriei.

În dimineața zilei de 26 iunie 2011, la Catedrala Arhiepiscopală din Arad, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a participat la ceremonialul de sfințire și predare al Drapelului, după cum informează episcopiaaradului.ro. În prezența oficialităților locale, Ierarhul a predat Drapelul reprezentanților Garnizoanei din Arad, spre a fi arborat cu mare cinste. Manifestările au continuat în fața Primăriei din Arad, pentru a evoca Tricolorul ca simbol al libertății și unității naționale.

Cinstirea Drapelului național este o datorie patriotică și motivația reprezentării onorabile a țării cu diferite prilejuri din partea cetățenilor români.

Comentarii Facebook


Știri recente