Două zile de sărbătoare la Mănăstirea Văratec din județul Neamț

Mănăstirea Văratec își serbează, în zilele de 15 și 16 august, hramul. Înaltpreasfințitul Părinte Teofan va sluji, astăzi, 14 august 2012, Privegherea și Prohodul Maicii Domnului. Mâine-dimineață, Înalt Preasfinția Sa va oficia Sfânta Liturghie. În ziua pomenirii Sfântului Cuvios Iosif de la Văratec, PS Ioachim Băcăuanul va sluji în mijlocul obștii monahale de la Văratec, informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat.

Credincioșii din toată țara sunt așteptați, timp de două zile, la manifestările religioase prilejuite de hramul Mănăstirii Văratec, din județul Neamț. După cum ne-a relatat stavrofora Iosefina Giosanu, stareța Mănăstirii Văratec, programul liturgic dedicat acestor sărbători va începe astăzi la ora 14:00 cu sfințirea icoanei Adormirii Maicii Domnului pictate în tehnica mozaic pe turnul clopotniță al mănăstirii. Apoi, Înalt Preasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, va oficia Vecernia Mare în cadrul căreia (la Stihoavnă) se va scoate sfântul aer și se va duce în procesiune pe podiumul amenajat în fața bisericii. Tot astăzi, de la ora 18:00, Înalt Preasfinția Sa va oficia slujba Utreniei, care va fi urmată de slujba Prohodului Maicii Domnului. Așa cum este rânduiala, la finalul prohodului se va înconjura biserica mănăstirii în procesiune.

Mâine, 15 august, de la ora 8:00, vor fi oficiate Agheazma mică și Taina Sfântului Maslu, iar la ora 9:00, Sfânta Liturghie va fi săvârșită de Înalt Preasfințitul Părinte Teofan. Mâine-seară, de la ora 18:00, PS Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, va oficia Privegherea în cinstea Sfântului Cuvios Iosif de la Văratec, ctitorul așezării monahale. Joi, 16 august, de la ora 9:00, Sfânta Liturghie va fi oficiată de PS Ioachim Băcăuanul. La final se va săvârși Parastasul pentru ctitorii așezării monahale. ‘Așteptăm un număr mare de credincioși care vor avea spații de cazare din partea mănăstirii noastre. Pentru cei care vor fi prezenți la Sfânta Liturghie am pregătit 1.000 de pachete cu alimente’, a spus stravrofora Iosefina Giosanu, stareța Mănăstirii Văratec.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…