Două săptămâni de istorie și religie în Protoieria Caracal

Elevii claselor a XI-a și a XII-a de la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” din municipiul Caracal au participat în cadrul parteneriatului local Școală-Biserică „Hristos în mijlocul nostru” la activități interdisciplinare istorie-religie-arte plastic, informează „Ziarul Lumina”. Cele două săptămâni de întâlniri au avut menirea de a-i familiariza pe elevi cu evenimentele din acest an în Patriarhia Română: Anul omagial euharistic și Anul comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni.

Activitatea a avut scopul consolidării cunoștințelor dobândite de către elevi la lecțiile: Rolul creștinilor în promovarea valorilor religioase, Jertfa euharistică și iubirea jertfelnică, Rolul tinerilor în apărarea vieții și Oameni de cultură români-promotori ai credinței creștine. Elevii s-au bucurat de preparatele tradiționale specifice praznicului (mucenici și bradoși) și au ascultat cuvântul de învățătură al pr. Mihai Iagăru de la Parohia „Toți Sfinții” din Caracal. „Am ales să derulăm aceste activități în prima perioadă a Postului Mare pentru a puncta și tradițiile romanațene cu prilejul prăznuirii celor 40 de mucenici, pildă de jertfă pentru Hristos. Elevii au lucrat pe grupe pentru completarea fișelor, pornind de la cuvintele mucenic, jertfă, tineri și iubire”, a explicat Alexandra Iliescu, inițiatoarea activităților.

„Noi astăzi simțim o mult mai mare responsabilitate în păstrarea tradițiilor și în transmiterea învățăturilor creștine. Oriunde mergem la studii sau în viitor la lucru, suntem cei care vom alege să luăm cu noi tradiția sau nu. Jerfta noastră astăzi, ca tineri, înseamnă curajul de a ne mărturisi și uni cu Hristos, de a le vorbi colegilor în clasă despre Sfintele Taine ale Bisericii. Câți dintre tinerii de astăzi sunt dispuși să își lase internetul sau sala ca să facă misiune? Noi, tinerii, suntem cei care alegem să facem misiune sau nu printre colegii noștri, pentru că noi stăm cel mai mult cu ei”, a mărturisit Alexandru Enache, elev implicat activ în programele pentru disciplina religie.

Comentarii Facebook


Știri recente