La initiativa Bibliotecii ‘Astra’ din Sibiu si a Mitropoliei Ardealului va avea loc maine, 20 februarie 2008, de la orele 18.00, o intalnire omagiala cu IPS Laurentiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului, si cu acad. pr. prof. dr. Mircea Pacurariu. Intalnirea este prilejuita de lansarea a doua volume omagiale dedicate celor doua personalitati care apartin, deopotriva, invatamantului teologic, dar si slujirii sfantului altar. Mai multe amanunte in acest sens ne-a oferit Stefan Toma, consilier in cadrul Arhiepiscopiei Sibiului: ‘Este vorba despre doua volume omagiale care vizeaza pe IPS Mitropolit Laurentiu. Un volum este intitulat ‘Ale tale dintru ale tale. Liturghie, pastoratie, marturisire. Prinos de cinstire adus IPS Mitropolit Laurentiu Streza la implinirea varstei de 60 de ani’. In cadrul acestui volum, IPS Mitropolit Laurentiu este omagiat in calitatea sa de dascal de teologie, de slujitor la sfantul altar si de om care de-a lungul activitatii pastorale a stiut sa zideasca nu numai in ziduri, ci si oameni. Cel de-al doilea volum priveste pe acad. pr. prof. dr. Mircea Pacurariu, si se intituleaza ‘Studii teologice dedicate ilustrului istoric sibian parintele profesor acad. dr. Mircea Pacurariu la implinirea varstei de 75 de ani’. Volumul este un extras din Revista Teologica nr. 3/2007′.
Parastas pentru Episcopul Grigorie Leu, la Huşi. De ce a fost numit „miracolul conștiinței”
„L-am numit «miracolul conștiinței» pentru că, în vremuri de ostilitate față de credință, acest episcop martir a avut un curaj și o verticalitate aparte, opunându-se unui regim totalitar care și-a propus să Îl smulgă pe Dumnezeu…
Din moștenirea lui Gojdu ne-a mai rămas doar o capelă, dar moștenirea de conștiință nu ne-o poate lua nimeni
Reporterii Pro TV au realizat un material despre mănăstirea ortodoxă românească „Sfântul Ioan Botezătorul” din Budapesta. Ei s-au documentat despre istoricul ei, constatând că făcea parte dintr-o imensă avere lăsată României de filantropul Emanoil Gojdu.…
Să nu uităm că era rău cu porcii departe de Tatăl, îndeamnă Episcopul vicar Damaschin | Cum trebuie să fie pocăinţa?
În predica de duminică, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei a explicat că pocăinţa trebuie să fie continuă şi însoţită de bucurie şi recunoştinţă. „Să nu uităm niciodată unde am fost, să nu uităm că era…
Elevii din Bucovina de Nord au confecționat mărțișoare: „Se agață în copac, ca să avem roadă tot anul”
Elevii Liceului „Alexandru Ilschi” din Crasna, regiunea Cernăuți, au participat la un atelier de confecționare de mărțișoare, simboluri ale primăverii. Ei și-au acompaniat activitatea cu recitare de versuri în limba română și au rememorat obiceiuri…
Cum l-a reabilitat Părintele Patriarh Daniel pe Diaconul Ion Creangă
Se știe că scriitorul Ion Creangă a fost caterisit din treapta diaconiei în 1872. După ce s-a demonstrat nedreptatea care i se făcuse, Părintele Patriarh Daniel, pe vremea când era Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a…