Două DVD-uri cu sfaturi duhovnicești, producții recente TRINITAS TV

TRINITAS TV, Televiziunea Patriarhiei Române, a produs două noi DVD-uri, cuprinzând sfaturile și învățăturile părintelui Arhimandrit Arsenie Papacioc, duhovnicul Mănăstirii „Sfânta Maria” – Techirghiol.

Cum trecem mai ușor peste încercările vieții? Cum primim în viața noastră liniște în loc de tulburări? Cum procedăm atunci când ne vine greu să postim? Răspunsuri la aceste întrebări, dar și la altele, pe care orice creștin și le pune în vremurile noastre, ne oferă Părintele, într-un material video intitulat „Frumusețea înțelepciunii”. DVD-ul este primul dintr-o serie de asemenea materiale cuprinzând sfaturi ale Părintelui despre viața creștină.

Părintele a informat pentru TRINITAS TV: „Drumul singur ne spune că e bun sau nu e bun. Unul duce la baltă și unul duce în altă parte, la o lumină oarecare. Omul are discernământ, are tot ce vrea pentru ajunge la Rai. Suntem creați de Dumnezeu ca să-I împlinim dorințele Lui. Și ne-a creat numai pentru El, nu și pentru diavol sau patimi. Și atunci nu trebuie să ne depărtăm de El”.

De asemenea, răspunsuri pentru suflet și îndemnuri spirituale sunt oferite de părintele Arsenie și în DVD-ul „Bogăția vieții creștine”, tot o producție TRINITAS TV.

Acest material este o sinteză a înțelepciunii cunoscutului duhovnic, sfaturile sale fiind rodul celor 96 de ani pe care i-a trăit în credință și cu o exemplară maturitate: „Eu nu am văzut om ca să moară pentru că a ținut post. Dacă este lucrarea lui Dumnezeu chiar și bucata de pâine ajunge pentru efortul care te consumă, deoarece te ține Harul lui Dumnezeu. ”

Ambele DVD-uri pot fi achiziționate de la pangarele Bisericilor și Mănăstirilor din Patriarhia Română.

Comentarii Facebook


Știri recente

Arhiepiscopia Bucureștilor va organiza spectacolul „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”

Sectorul Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureştilor, va organiza Spectacolul cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”, luni, 5 decembrie. Evenimentul va avea loc în Aula Magna Teoctist Patriarhul a Palatului Patriarhiei, începând cu ora 17:00.…