Două decenii de învățământ teologic universitar în Cetatea Băniei

Viața culturală și eclesială din Arhiepiscopia Craiovei va îmbrăca veșmânt de sărbătoare la sfârșitul acestei săptămâni, cu prilejul aniversării a două decenii de învățământ teologic universitar neîntrerupt în Cetatea Băniei.

Șirul evenimentelor va fi deschis sâmbătă, 6 octombrie, când, începând cu orele 13:00, va avea loc inaugurarea Centrului de restaurare, conservare patrimoniu și vizualizare al Facultății de Teologie din Craiova, după cum ne informează Ziarul Lumina. După slujbă, oaspeții vor fi invitați în sala de festivități a instituției, unde vor fi susținute mai multe prelegeri și evocări. Printre participanți se vor afla ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române și delegați din țară și străinătate.

Al doilea eveniment programat pentru ziua de sâmbătă este inaugurarea Centrului pastoral-social ‘Best life’ – ‘Sfântul Ierarh Calinic’, din Craiova, Strada Devei nr. 16. Slujba de binecuvântare va fi oficiată la orele 18:00. Spre finalul zilei, invitații vor vizita Mănăstirea Coșuna și Seminarul Teologic ‘Sfântul Grigorie Teologul’ din Craiova.

A doua zi, duminică, 7 octombrie, va avea loc slujba de resfințire a Bisericii ‘Sfinții Constantin și Elena’, din localitatea Smadovicioara, comuna Secu, județul Dolj. La Sfânta Liturghie vor sluji arhiereii invitați, înconjurați de preoți și diaconi. La trecerea prin Sfântul Altar, credincioșii vor primi binecuvântări și iconițe cu Sfinții Împărați din partea Arhiepiscopiei Craiovei.

Comentarii Facebook


Știri recente