Două centre pentru copii, inaugurate la Hârja

Centrul de zi pentru copii „Sfântul Dionisie Exiguul” și Centrul de creație, artă și tradiție „Sfântul Apostol Andrei”, din cadrul Asociației „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” – Hârja, județul Bacău, au fost inaugurate și sfințite ieri de PS Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, informează „Ziarul Lumina”. Slujba de sfințire a fost urmată de un program cultural-artistic susținut de un grup de copii beneficiari ai programelor Asociației „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” – Hârja. Părintele Constantin Gherasim, inspector pe Probleme de tineret și mass-media al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, ne-a relatat că cele două centre sunt situate în apropierea Centrului rezidențial Hârja.

„Preasfințitul Ioachim Băcăuanul a remarcat că cele două centre vor constitui o alternativă pentru timpul liber, atât de necesară tinerilor din ziua de astăzi, în condițiile unei societăți bulversate ce resimte lipsa unor valori românești autentice”, a spus pr. Constantin Gherasim.

Prin intermediul Centrului de zi pentru copii vor primi ajutor zece elevi din familii defavorizate, iar la Centrul de creație, artă și tradiție vor desfășura activități peste 50 de copii. Asociația „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” – Hârja a fost înființată, cu binecuvântarea Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, în luna iunie a acestui an, fiind coordonată de pr. Ilarion Mâță. Scopul asociației este acela de a intensifica activitatea social-medicală, misionar-filantropică din această zonă a Eparhiei Romanului și Bacăului.

Comentarii Facebook


Știri recente

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei şi Romanaţilor

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează sâmbătă primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei.  Patriarhul Daniel i-a transmis PS Sebastian un mesaj de felicitare. Preasfinţitul Părinte Sebastian s-a născut în 5 noiembrie 1966, în…