Doua biserici au fost sfintite, in judetul Bacau

PS Ioachim Bacauanul, arhiereu vicar al Episcopiei Romanului, a oficiat astazi doua slujbe de sfintire de biserica. Prima slujba de sfintire de astazi a fost oficiata de catre PS Sa in localitatea Radoaia, judetul Bacau. Despre cum a fost intampinat de catre credinciosii din Radoaia si despre cum s-au desfasurat evenimentelele am aflat amanunte de la PS Ioachim Bacauanul, arhiereu vicar al Episcopiei Romanului: ‘In satul acesta Radoaia, un sat numai de rromi, aproximativ 300 de familii nu au avut niciodata o biserica ortodoxa. Este important ca s-au straduit in ultimii doi ani sa ridice o biserica in cinstea Maicii Domnului. Lucrarea lor a fost incununata astazi, in aceasta duminica, prin sfintirea locasului de inchinare. Marea majoritate a credinciosilor din acest sat ne-au intampinat cu bucurie in fata lacasului lor de inchinare, aproximativ 1000 de persoane, si am inceput lucrarea sfintitoare a locasului de inchinare. Aceasta lucrare intr-un sat de rromi nu este unitara in Eparhia Romanului. Noi am mai facut un astfel de locas de inchinare, construit special pentru o comunitate de rromi, si anume satul Basca, judetul Bacau’.

PS Ioachim Bacauanul s-a aflat apoi in mijlocul credinciosilor din localitatea Valea Bogdanei, judetul Bacau. Aici, PS Sa, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi, a oficiat slujba de resfintire a locasului de cult. Mai multe detalii despre aceasta resfintire am aflat tot de la PS Ioachim Bacauanul, arhiereu vicar al Episcopiei Romanului: ‘Tot astazi am facut tarnosirea celeilalte biserici de la Valea Bogdanei, care a terminat lucrarile de restaurare si amenajare a noii biserici. Aici am ajuns in finalul Sf. Liturghii si am inceput slujba de tarnosire a noului locas de inchinare. Am resfintit biserica, pictura si am tarnosit Sfanta Masa pentru ca biserica s-a prelungit cu aproape 10 metri. De asemenea, la Bogdana am fost intampinati de foarte multi credinciosi, aceasta zona fiind cunoscuta ca fiind o zona foarte spirituala, in special atunci cand este un eveniment ca acesta, credinciosii si preotii participand cu multa bucurie si cu multa evlavie. De aceea, am putea spune ca cea de-a doua sfintire a avut acelasi impact asupra credinciosilor, asupra locurilor si asupra zonei din partea aceasta a Onestiului’.

Comentarii Facebook


Știri recente

Când începe Postul Paștelui 2022

În 2022, Postul Mare va începe luni, 7 martie. Numit în vechime Quadragesima, adică Patruzecime, acest post este o pregătire duhovnicească pentru Praznicul Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, ce va avea loc în data de…