Donatii importante pentru Complexul Muzeal Bucovina

Complexul Muzeal Bucovina din Municipiul Suceava a primit recent o importanta donatie, cuprinzand obiecte de cult si carti ce au apartinut Preotului Mihai Sternioala, care a trecut la cele vesnice in urma cu doi ani, transmite corespondentul Rompres.

Originar din regiunea Cernauti, unde a slujit in principal la Biserica din Voloca, Preotul Mihai Sternioala s-a repatriat in Romania in urma cu sase ani, fiind preot slujitor pentru un timp si la Biserica ‘Sfantul Dumitru’ din Suceava. Pentru meritele sale, Parintele Mihai Sternioala a primit cel mai inalt grad preotesc – Preot Mitrofor, adica ‘purtator de mitra’.

Donatia facuta Complexului Muzeal Bucovina de sotia preotului, d-na Maria Sternioala, cuprinde haine bisericesti valoroase, precum si un important numar de carti. Alaturi de mitra purtata la slujbe de Parintele Mihai Sternioala, muzeul a mai primit un caftan, o rasa, doua braie, precum si o serie de volume, cum ar fi ”Zidirea, intocmirea si durarea dinlauntru al locasului dumnezeiesc” – apartinand Preotului Doctor Teodor Tarnovschi, tiparita la Cernauti in anul 1884, ”Morala crestina” – tiparita la Viena in anul 1865, cu scrierea de tranzitie de la acea vreme, sub semnatura lui Teoctist Blajevici si ”Parti alese din apologetica crestina” – scrisa, la inceputul secolului al XIX-lea de Calistrat Coca.

Comentarii Facebook


Știri recente