Domnitorul Mircea cel Bătrân, pomenit la Mănăstirea Cozia

La 31 ianuarie 1418 trecea la cele veșnice domnitorul Mircea cel Bătrân. La împlinirea a 593 de ani de la acest moment, la Mănăstirea Cozia din județul Vâlcea, lăcaș ce adăpostește mormântul marelui voievod, Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului și Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al eparhiei, au oficiat împreună cu un sobor de preoți și diaconi slujba parastasului, informează TRINITAS TV.

„Voievozii noștri au ieșit învingători pentru că s-au rugat la Dumnezeu”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului.

Momentul comemorativ a fost organizat de Direcția pentru Cultură și Patrimoniul Cultural Național Vâlcea, Mănăstirea Cozia și Societatea Culturală „Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea, sub patronajul Arhiepiscopiei Râmnicului.

La slujba de pomenire au participat părinții stareți de la mânăstirile Turnu și Stânișoara, precum și reprezentanți ai autorităților locale și de stat, oameni de cultură, istorici și numeroși credincioși.

Comentarii Facebook


Știri recente