Doi ierarhi vor sfinti Biserica ‘Sf. Mare Mucenic Dimitrie’ din Savinesti – Protopopiatul Roznov

PS Calinic Botosaneanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Iasilor, si PS Ioachim Bacauanul, arhiereu vicar al Episcopiei Romanului, vor oficia duminica, 26 august 2007, slujba de sfintire a Bisericii ‘Sf. Mare Mucenic Dimitrie’ din localitatea Savinesti – Protopopiatul Roznov. Piatra de temelie a sfantului lacas a fost pusa in 1991, iar in anul 2000 s-a inceput pictarea bisericii. Mai multe amanunte in acest sens am aflat de la parintele paroh Constantin Lupu: ‘Parohia noastra este infiintata din 2002 cu binecuvantarea IPS Mitropolit Daniel, iar pe 28 aprilie 1991 a fost pusa piatra de temelie de catre PS Calinic Botosaneanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Iasilor. Din 1992 pana in 2000 s-a ridicat biserica, fiind o biserica mare, in stil moldovenesc. Din 2000 am inceput pictura bisericii, pe care am terminat-o in 2006’.

De asemenea, pr. Constantin Lupu ne-a vorbit si despre activitatea social-filantropica desfasurata la parohia ‘Sf. Dimitrie’ din localitatea Savinesti: ‘Opera sociala si caritativa n-a lipsit de la noi, pentru ca de cele mai multe ori am ajutat fie diferite camine de batrani, fie cantine sociale. Avem oameni care trebuiesc ajutati, pentru care devenim un sprijin. Avem un program in acest sens pentru a ajuta pe cei care trebuiesc ajutati in cazuri de calamitati sau de incercari care trec peste oameni’.

Care va fi programul liturgic prilejuit de sfintirea bisericii din localitatea Savinesti ne-a spus tot parintele paroh Constantin Lupu: ‘Programul sfintirii va incepe cu slujba Vecerniei de sambata seara, la ora 18.00, va continua cu randuielile noastre de peste noapte, iar pentru a doua zi slujba Utreniei, slujba sfintirii bisericii si Sf. Liturghie. La sluba de sfintire va participa PS Calinic Botosaneanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Iasilor, si PS Ioachim Bacauanul, arhiereu vicar al Episcopiei Romanului, cu binecuvantarea si din incredintarea IPS Mitropolit Daniel’.

Comentarii Facebook


Știri recente