Doi ani de zile de la trecerea la cele vesnice a Cuviosului Parinte Sofian Boghiu

Astazi, 14 septembrie 2003, se implinesc doi ani de zile de la trecerea la cele vesnice a Cuviosului Parinte Sofian Boghiu.

Cuviosul Parinte Sofian Boghiu s-a nascut in satul Coconestii Vechi, Balti, in anul 1912. In 1925 intra ca frate in Manastirea Rughi, Soroca. In 1940 a absolvit Seminarul Monahal de la Manastirea Cernica, iar intre anii 1940 – 1945 termina Facultatea de Teologie, Academia de Belle Arte si Scoala de Pictura Monumentala din Bucuresti. Este tuns in monahism la manastirea Dobrusa in 1936 si hirotonit preot in 1940.

A pictat mai multe biserici in tara si peste hotare si a fost citiva ani profesor la Seminarul Monahal din Manastirea Neamt.

Din anul 1952 este staret si duhovnic al Manastirii Antim devenind si unul din membrii de frunte ai vestitei grupari spirituale a ‘Rugului Aprins’. Intre anii 1958 – 1964 este detinut politic fiind condamnat la 15 ani de munca silnica.

A trecut la cele vesnice la data de 14 septembrie 2002, fiind inmormantat la Manastirea Caldarusani, unde el insusi isi alesese din vreme locul de ingropaciune, doua zile mai tirziu.

La Manastirea Antim se va oficia astazi, dupa savarsirea Sfintei Liturghii, un Parastas intru pomenirea Cuviosului Parinte Sofian Boghiu la implinirea a doi ani de la trecerea sa la cele vesnice.

Vesnica pomenire si Dumnezeu sa-l ierte!

Comentarii Facebook


Știri recente