Doi ani de la inaugurarea Centrului de Presă BASILICA, aniversați mâine

Marți, 27 octombrie, se împlinesc doi ani de când a fost inaugurat Centrul de Presă BASILICA al Patriarhiei Române. În toamna anului 2007, la sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Catedralei patriarhale și al Bucureștilor, Preafericitul Părinte Daniel, înconjurat de un sobor de ierarhi, a săvârșit slujba de sfințire a studioului primei televiziuni din istoria Bisericii Ortodoxe Române, TRINITAS TV, și studioul din București al postului de Radio TRINITAS, la rându-i primul post de radio ortodox din țara noastră.

Din Centrul de Presă al Patriarhiei Române fac parte: Radio TRINITAS, Televiziunea TRINITAS, „Ziarul Lumina”, „Lumina de Duminică”, „Vestitorul Ortodoxiei”, Agenția de Știri și Biroul de Presă. Acestea toate au scopul de a intensifica, într-o lume marcată de secularizare, misiunea spirituală a Bisericii, de a propovădui Evanghelia lui Hristos printr-un mesaj actual, accesibil publicului larg.

După săvârșirea Sfintei Liturghii, mâine, 27 octombrie, în Sala „Festivitas” a Palatului Patriarhiei, va avea loc un moment aniversar. Cu acest prilej, vor fi lansate patru DVDuri realizate de către postul de televiziune TRINITAS, care cuprind două filme documentare, „Israel, pământul mântuirii” și „Pelerini în Capadocia Sfinților”, precum și două convorbiri duhovnicești cu arhimandritul Teofil Părăian de la Mănăstirea Brâncoveanu – Sâmbăta de Sus, „Puterea credinței” și „Revărsare de lumină”. Tot cu această ocazie, vor fi prezentate patru CD-uri audio realizate de Casa de Discuri TRINITAS.

Comentarii Facebook


Știri recente