Doi ani de activitate misionară a Centrului de Presă BASILICA

După Sfânta Liturghie săvârșită, astăzi, 27 octombrie, la praznicul Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Catedralei patriarhale și al Bucureștilor, în Sala „Festivitas” a Palatului Patriarhiei a avut loc un moment aniversar cu prilejul împlinirii a doi ani de la înființarea Centrului de Presă BASILICA al Patriarhiei Române, informează cotidianul „Ziarul Lumina”.

La eveniment a participat Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, alături de care s-au mai aflat ierarhi români și străini, autorități centrale și locale și alți distinși invitați.

Cu acest prilej, Preafericirea Sa a evidențiat activitatea deosebită din punct de vedere pastoral și misionar a Centrului de Presă BASILICA și a explicat că: „Basilica este un cuvânt greco-roman care înseamnă biserică. Noi dorim mai întâi să construim o bazilică, o biserică în suflete, și apoi Basilica Sfântului Andrei, care este noua Catedrală

patriarhală”.

Întâistătătorul Bisericii noastre a oferit diplome și distincții de vrednicie colaboratorilor permanenți și tuturor celor care au sprijinit activitatea misionară a Centrului. De asemenea, au primit premii arhitecții care s-au evidențiat în cadrul celui de-al doilea Simpozion Tematic Consultativ „Noua Catedrală patriarhală, Catedrala Mântuirii Neamului, arhitectură, structură, utilitatea culturală”.

Comentarii Facebook


Știri recente