Doctoranzii din Sibiu au inceput anul universitar

În Aula „Avram Iancu” a Facultății de Litere și Artă a avut loc joi, 4 octombrie, deschiderea oficială a noului an universitar pentru doctoranzii Universității „Lucian Blaga” din Sibiu. La festivitate au fost prezenți rectorul universității sibiene, prof. univ. dr. Ioan Bondrea, prorectorul prof. univ. dr. Claudiu Kifor, o bună parte dintre îndrumătorii de doctorat din cadrul universității și un număr mare de doctoranzi.

Întâlnirea de joi reprezintă o premieră la universitatea amintită, școala doctorală intrând și mai mult în atenția conducerii instituției.”Ne-am propus de când am venit la conducerea universității noastre să avem excelență în educație dar și în cercetare. Începând din acest an universitar, vom acorda o atenție deosebită școlii doctorale, pilonul principal de cercetare al universității și sunt sigur că veți da tot ceea ce este mai bun pentru a avea o școală doctorală de calitate”, a spus rectorul Bondrea potrivit mitropolia-ardealului.ro.

Cursuri și workshop-uri

La întâlnire au avut loc discuții și despre îmbunătățirea condițiilor de cercetare pentru doctoranzi, prin crearea de noi laboratoare, de noi centre de cercetare, prin colaborări între departamente și stimulări financiare a doctoranzilor, atât prin burse oneste, cât și remunerații pentru orele predate sau cele de cercetare.

Prorectorul Claudiu Kifor a transmis doctoranzilor obligativitatea frecevenței la activitățile doctorale, mai ales la cursurile de metodologie și workshop-urile organizate la nivel de universitate, chiar de săptămâna viitoare. Noile contracte de înmatriculare ale doctoranzilor au fost publicate pe site-ul dedicat școlii doctorale, pentru a fi studiate și pentru a se aduce eventualele sugestii, urmând a fi semnate marți, 9 octombrie.

În cursul acestui an, colectivele de cercetare din universitate se vor întâlni în fiecare joi pentru a găsi modalități de colaborare, iar tezele de doctorat ce se vor susține din acest an înainte vor fi publicate la editura universității.

La Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu își pregătesc teza de doctorat peste 70 de teologi, iar activitățile școlii doctorale sunt adresate și acestora.

Comentarii Facebook


Știri recente