Dobrogenii vor avea bucuria sa sarute o parte din moastele Sfantului Apostol Andrei.

Duminica, 1 februarie 2004, dobrogenii vor avea bucuria sa sarute o parte din moastele Sfantului Apostol Andrei, cel Intai Chemat si Ocrotitorul Romaniei. Ele vor fi intampinate la ora 17.00 in Piata Ovidiu de Inalt Prea Sfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Dupa intampinare, racla va fi condusa in procesiune pana la Catedrala Arhiepiscopala ‘Sfintii Apostoli Petru si Pavel’ din Constanta. In acelasi locas de cult, incepand cu ora 18.00, Inalt Prea Sfintitul Arhiepiscop Teodosie al Tomisului va oficia, impreuna cu un sobor de preoti si diaconi, slujba Privegherii pentru praznicul Intampinarii Domnului.

Racala cu particelele din moastele Sfantului Apostol Andrei a fost daruite de Mitropolia de Trifiliei si Olimpiei din Grecia, Manastirii ‘ Pestera Sfantului Apostol Andrei’, in urma intalnirii si discutiilor purtate de Inalt Prea Sfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, si Parintele Ioachim Nicolae. Primele demersuri au inceput in urma cu jumatate de an si au fost finalizate saptamana trecuta, cand reprezentantul Mitropoliei Trifiliei, Parintele Arhimandrit Stefanos Sulihmiotis a comunicat concluzia discutiilor si anume, ca: pestera in care a poposit Intaiul Chemat trebuie sa aiba un astfel de odor, care sa duca bucurie si mangaiere sufleteasca atat dobrogenilor, cat si tuturor romanilor, pentru ca Sfantul Apostol Andrei este increstinatorul si protectorul lor, iar in actul de autentificare se arata ca: ‘am daruit o parte din moastele Sfantului Apostol Andrei, cel Intai Chemat, pentru binecuvantarea si sfintirea tuturor crestinilor care cu evlavie le vor cinsti. Sfintele moaste provin din Mitropolia Nikeas din Atena si au fost daruite anul trecut Mitropoliei Trifiliei si Olimpiei.’

A doua zi, de praznicul Intampinarii Domnului, Inalt Prea Sfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va conduce sfintele moaste la Manastirea ‘Pestera Sfantului Apostol Andrei’, intr-o procesiune ce va pleca la ora 07.30, de la Catedrala Arhiepiscopala ‘Sfintii Apostoli Petru si Pavel’. Dupa ceremonialul de asezare in biserica, Inalt Prea Sfintitul Arhiepiscop Teodosie va oficia Sfanta Liturghie inconjurat de un numeros sobor de preoti si diaconi.

Biroul de Comunicare si Relatii Mass-Media

al Arhiepiscopiei Tomisului

Comentarii Facebook


Știri recente