Distincții bisericești pentru inspectorii de religie din Arhiepiscopia Iașilor

La inițiativa și la propunerea Sectorului Învățământ al Arhiepiscopiei Iașilor, Înalt Preasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a acordat distincții bisericești inspectorilor pe disciplina religie din cele trei județe componente ale Arhiepiscopiei Iașilor, după cum informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Moldova. Pe data de 6 septembrie, dl. prof. dr. Mihai Giosanu, inspector de specialitate în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Neamț, a primit diploma ‘Sanctus Stephanus Magnus’ cu insigna pentru promovarea valorilor creștine în societatea actuală. Pe 7 septembrie, pr. prof. Georgel Chichioacă, inspector de specialitate în cadrul ISJ Botoșani, a primit rangul de iconom stavrofor, iar pe 9 septembrie, același rang a fost conferit, prin hirotesie, pr. prof. Cristian Alexandru Barnea, inspector de specialitate în cadrul ISJ Iași. Evenimentele au avut loc într-un cadru sărbătoresc, la sfârșitul Sfintei Liturghii oficiate de către IPS Teofan, în prezența profesorilor de religie din cele trei județe ale Arhiepiscopiei Iașilor.

‘Aceste distincții reprezintă o recunoaștere pentru activitatea frumoasă, creativă și solidă, în același timp, a inspectorilor pe disciplina religie din Arhiepiscopia Iașilor, care au știut să contracareze frumos și eficient relativismul ce atacă dinlăuntru sau dinafară această lucrare minunată, care este ora de religie. Le doresc succes în continuare și binecuvântarea lui Dumnezeu să le fie mereu aproape!’, le-a transmis inspectorilor de religie din cele trei județe consilierul educațional al Arhiepiscopiei Iașilor, protos. Hrisostom Rădășanu.

O apreciere a muncii, dedicației, voluntariatului și implicării tuturor profesorilor de religie

‘Întotdeauna, primirea unei distincții onorează, dar și responsabilizează. În același timp, o astfel de distincție surprinde prin insolitul momentului și încurajează pentru timpul care vine. A fi stavrofor înseamnă a fi mereu în stare de jertfă pentru Biserică și pentru oameni. Starea de stavrofor este însă una fără sfârșit în lumea aceasta, pentru că purtarea crucii lui Hristos este, pentru fiecare creștin în parte, chemarea la o răstignire neîncetată, prin ascultarea necondiționată după voia lui Dumnezeu, dar nu din obligație, ci din dorința de a trăi încă de aici Viața Lui. Își răstignește viața sa, pentru ca, prin puterea Crucii, să învieze în Viața Lui. Sau Hristos să învieze în el. Cu atât mai mult, distincția de iconom stavrofor este și mare, dar și grea. Mare, pentru că niciodată nu suntem vrednici de primirea ei, și grea, pentru că ea cheamă necontenit pe cel care o poartă la tăierea voii și la o trezvie desăvârșită, spre o viață tot mai înaltă, tot mai curată și, prin aceasta, mai plină de lumină, de har, de cuvinte de nespus (II Corinteni 12, 4). Stavroforul este el însuși pildă de răstignire personală pentru ceilalți’, a spus pr. prof. Cristian Alexandru Barnea, inspector de religie în cadrul ISJ Iași.

‘Distincția de iconom stavrofor conferită de Înalt Preasfințitul Părinte Mitropolit Teofan mă onorează și mă responsabilizează în același timp, încât o consider nu o recompensă pentru puțina mea strădanie de până acum, pentru că am doar de un an ascultarea de a mă îngriji de educația religioasă în județul Botoșani, ci o privesc ca pe o arvună pentru ceea ce trebuie să fac de acum încolo’, a spus pr. prof. Petru Georgel Chichioacă, inspector de specialitate în cadrul ISJ Botoșani.

‘Distincția pe care am avut bucuria să o primim reprezintă o apreciere a muncii, dedicației, voluntariatului și implicării tuturor profesorilor de religie, indiferent de grade didactice sau vechime, pentru că numai împreună putem să facem să rodească și să sporească această frumoasă misiune. Mulțumim Înalt Preasfințitului Părinte Mitropolit Teofan, mulțumim preacuviosului protosinghel Hrisostom Rădășanu și Sectorului Învățământ al Arhiepiscopiei Iașilor pentru implicarea, consilierea, îndrumarea și ajutorul pe care ni l-au acordat, ori de câte ori a fost nevoie, și ne rugăm să reușim să răsplătim și pe viitor, cu ajutorul Bunului Dumnezeu, încrederea acordată’, a spus prof. dr. Mihai Giosanu, inspector de religie în cadrul ISJ Neamț.

Comentarii Facebook


Știri recente