Discutii privind Proiectul privind stabilirea unor masuri pentru realizarea Catedralei Mantuirii Neamului

Controversatul Proiect privind stabilirea unor masuri pentru realizarea Catedralei Neamului a polarizat luni, 4 octombrie 2004, dezbaterile in plenul Senatului, in urma carora actul normativ a facut cale intoarsa catre comisiile de specialitate.

Prin acest Proiect, asupra caruia Comisia Juridica s-a exprimat prin raport favorabil, se atribuie Patriarhiei Romane, cu titlu gratuit, un teren cu o suprafata de peste 13.000 mp din Parcul Carol destinat exclusiv construirii Catedralei Mantuirii Neamului.

Prin solutia propusa de Patriarhia Romana si preluata in Proiect, initiat de Guvernul Romaniei, Monumentul Eroilor Luptei si Libertatii Poporului si a Patriei pentru Socialism ramane pe locul in care se afla, fara hemiciclul inconjurator, urmand ca in continuarea Mausoleului, in spatele acestuia, sa fie construita Catedrala.

Ministrul Culturii si Cultelor, acad. Razvan Theodorescu, a subliniat ca Proiectul incearca sa concilieze toate opiniile si ca Mausoleul construit in 1963 nu a fost niciodata declasat, dupa cum s-a vehiculat in presa. Dl. Razvan Theodorescu a infirmat acuzatiile potrivit carora Proiectul de lege nu ar avea acordul Ordinului Arhitectilor, prezentand presedintelui de sedinta, senatorul PSD Dinu Marin, aprobarea filialei Bucuresti a acestui Ordin.

In cele din urma, plenul a votat pentru retrimiterea la Comisiile de specialitate, urmand ca Raportul suplimentar sa fie intocmit de aceasta data de Comisiile Juridice si de Cultura.

Comentarii Facebook


Știri recente