Diplome de onoare și distincții pentru susținătorii Centrului de Presă BASILICA

Centrul de Presă BASILICA a împlinit pe 27 octombrie 2008 un an de existență. Centrul de Presă BASILICA include astăzi, pe lângă Televiziunea TRINITAS și postul de Radio Trinitas, „Ziarul Lumina”, săptămânalul „Lumina de Duminică”, revista lunară „Vestitorul Ortodoxiei”, Agenția de Știri BASILICA și Biroul de Presă al Patriarhiei Române. Hramul Centrului Basilica a fost sărbătorit pe 27 octombrie în sala „Festivas” din incinta Palatului Patriarhiei. Cu acest prilej, Întâistătătorul Bisericii noastre a acordat „Diploma de Onoare BASILICA”, pentru contribuția la misiunea Bisericii Ortodoxe prin mass-media și la cultivarea valorilor sfinte ale credinței creștine în familie, biserică și societate, următorilor ierarhi ai Sfântului Sinod: Înaltpreasfințiului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei; Înaltpreasfințiului Laurențiu, Mitropolitul Ardealului; Înaltpreasfințiului Irineu, Mitropolitul Olteniei; Înaltpreasfințiului Nicolae, Mitropolitul Banatului; Înaltpreasfințiului Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei; Înaltpreasfințiului Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților; Preasfințiului Gherasim, Episcopul Râmnicului; Preasfințiului Eftimie, Episcopul Romanului; Preasfințiului Epifanie, Episcopul Buzăului și Vrancei; Preasfințiului Calinic, Episcopul Argeșului și Muscelului; Preasfințiului Casian, Episcopul Dunării de Jos; Preasfințiului Ioachim, Episcopul Hușilor; Preasfințiului Timotei, Episcopul Aradului, Ienopolei și Hălmagiului; Preasfințiului Lucian, Episcopul Caransebeșului; Preasfințiului Sofronie, Episcopul Episcopiei Ortodoxe Române a Oradiei; Preasfințiului Justinian, Episcopul Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului; Preasfințiului Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, Preasfințiului Damaschin, Episcopul Sloboziei și Călărașilor; Preasfințiului Ioan, Episcopul Covasnei și Harghitei; Preasfințiului Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului, Preasfințiului Ambrozie, Episcopul Giurgiului; Preasfințiului Visarion, Episcopul Tulcii și Preasfințitului Petroniu, Episcopul Sălajului.

Sponsorii Centrului de Presă BASILICA au fost și ei felicitați, primind diplomă de onoare: Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale a României și domnul Ion Maticiuc, din București. În semn de prețuire și binecuvântare, Părintele Patriarh a acordat „Diploma de onoare Basilica” și președintelui Consiliulului Național al Audiovizualului, Răsvan Popescu, și președintelui Autorității Naționale pentru Comunicații, Dorin Liviu Nistoran, care au sprijinit financiar activitatea misionară a Centrului de Presă BASILICA în cursul anului 2008.

Activitatea media a Patriarhiei a fost permanent sprijinită de parohiile din Arhiepiscopia Bucureștilor, pe 27 octombrie primind diplome de onoare toți protoiereii care conduc cele nouă protoierii din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor, precum și agenția de turism S.C. BASILICA Travel SRL.

Pentru contribuția la misiunea Bisericii au primit diplomă de onoare și colaboratorii permanenți din țară și din diaspora: părintele Petru Sidoreac și doamna Aurelia Luchian.

La festivitatea de la Patriarhie, Părintele Patriarh Daniel a oferit Diploma de onoare „Sfântul Apostol Andrei” unor sponsori, binefăcători și susținători, precum Adrian Videanu, fost primar general al municipiului București, și Adrian Inimăroiu, fost primar al sectorului 4 București. Au fost felicitați pentru activitatea depusă primind diplomă de onoare și autoritățile locale care se află în prezent în fruntea primăriilor de sector: Sorin Oprescu, primarul general al municipiului București, Andrei Chiliman, primarul sectorului 1, București, Neculai Onțanu, primarul sectorului 2, București, Liviu Negoiță, primarul sectorului 3, București, Cristian Victor Popescu Piedone, primarul sectorului 4, București, Daniel Marian Vanghelie, primarul sectorului 5, București, Cristian Constantin Poteraș, primarul sectorului 6, București.

Pentru activitatea în sprijinul Bisericii Ortodoxe Române au mai primit Diploma de onoare „Sfântul Apostol Andrei” unii sponsori și binefăcători care au participat la executarea amplelor lucrări de consolidare, restaurare și înfrumusețare a Catedralei patriarhale, pentru a putea fi resfințită de sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie. Dintre aceștia amintim pe: Florin Necula, director la Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic București, Horia Simu, director S.C. Cuprom S.A. Baia Mare, Ioan Mureșan, director S.C. Cuprom S.A. Baia Mare, Vasile Uță, director general S.C. Rompiumb S.A. Baia Mare, Cristian Sindie.

Au mai primit diplome de onoare și reprezentanții firmei S.C. Final Construct SRL București: Vasilică Dinică, Alexandru Bunea, Gheorghe Alexandru, Marian Streche, precum și executanții clopotelor noi ale Catedralei, Johannes Grassmayr și Corneliu Ravencu. Au primit diplome de onoare, fiind apreciați pentru calitatea lucrărilor și pentru încadrarea în termenul de finalizare hotărât și Eugen Vasii, director al S.C. ROMCOM internațional S.R.L., Constantin Ghiocel, director al S. C. MIMO S.R.L. și Mihai Laurențiu, director al firmei S.C. FLASH S.R.L., care au executat lucrări la Reședința patriarhală, consolidând, renovând și înfrumusețând Aula Magna „Teoctist Patriarhul”.

În cadrul aceluiași moment festiv, au mai primit distincția de vrednicie „Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou” meșterii care au lucrat la Catedrala patriarhală și care s-au evidențiat prin muncă, devotament și dăruire pentru ca lucrările să fie finalizate la timp.

Comentarii Facebook


Știri recente