Diplome de formatori pentru preoții din Protopopiatului Târgu Jiu Nord, în cadrul proiectului Alege școala!

Cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, 12 preoți din Protopopiatul Târgu Jiu Nord au participat ieri și astăzi, la Mănăstirea Tismana, la o sesiune de formare unde au primit diplome de formatori, în cadrul proiectului „Alege școala”, după cum informează Gabriela Popescu de la Biroul de presă al Arhiepiscopiei Craiovei.

Proiectul, derulat de Patriarhia Română în colaborare cu Fundația World Vision România, urmărește implicarea elevilor într-o serie de activități catehetice, pentru prevenirea și combaterea fenomenului de abandon școlar.

„În cadrul acestei sesiuni de formare au fost susținute prelegeri referitoare la activitățile ce trebuie întreprinse, pentru a-i apropia pe copii de școală și a-i face să renunțe la gândul de a abandona prea devreme această instituție de învățământ. La sfârșitul acestei sesiuni, participanții au primit diplome de formatori, întrucât au parcurs treaptă cu treaptă etapele proiectului și vor continua, fiecare în parohia lui, activitățile cu copiii „, a precizat părintele protopop Cosmin Bălan, de la Protoieria Târgu Jiu Nord.

Comentarii Facebook


Știri recente