Din Mosul si pana in sudul Irakului, organizatia ortodoxa International Orthodox Charities, aduce speranta in sufletele celor afectati de razboi

Din Mosul si pana in sudul Irakului, organizatia caritativa ortodoxa International Orthodox Charities, aduce speranta in sufletele tuturor celor afectati de razboiul recent din regiune. Atat in Bagdad, cat si in Mosul, responsabilii acestei organizatii au deschis un centru si au angajat personal imediat dupa terminarea razboiului, organizandu-se totodata centre ambulante pentru populatia de la tara, afectata si ea de lipsuri. Astfel, in nordul Irakului aceasta organizatie a construit pana acum cateva zeci de case pentru kurzii care fusesera alungati de catre regimul lui Saddam si care isi pierdusera astfel proprietatile.

David Holdridge si George Antoun, responsabilii regionali ai organizatiei International Orthodox Charities au declarat ca acum se doteaza aceste locuinte cu ustensilele necesare desfasurarii unui trai decent. De asemenea, in Bagdad si in imprejurimi, pe langa furnizarea de alimente si medicamente, International Orthodox Charities a reparat aproape 400 de scoli, deoarece acestea erau foarte avariate si nu erau capabile sa adaposteasca, incepand cu 10 septembrie pe copii irakieni. Membrii Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe a Americii au trimis un mesaj de binecuvantare tuturor ostenitorilor in ogorul solidaritatii umane incurajand de asemenea pe toti crestinii sa contribuie cum vor putea mai bine la eficientizarea si la sustinerea acestei activitati.

Comentarii Facebook


Știri recente