Dimitrie Bolintineanu evocat la Mănăstirea Buna Vestire din Bolintin

Pe 23 august 2011, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, la Centrul Cultural ,,Dimitrie Bolintineanu” de la Mănăstirea Buna Vestire din Bolintin a avut loc simpozionul „Dimitrie Bolintineanu – evocare la 139 de ani de la trecerea în veșnicie”, potrivit episcopiagiurgiului.ro. Evenimentul a fost organizat de Protoieria Bolintin și a reunit preoți din eparhie, istorici, profesori, care l-au evocat pe istoricul, poetul, dramaturgul și omul de cultură Dimitrie Bolintineanu, cel care și-a adus o contribuție culturală importantă în afirmarea limbii și a poporului român.

După cuvântul de deschidere rostit de părintele Prof. Dr. Beldiman Nicușor, Protopop al Protoieriei Bolintin, a urmat mesajul de binecuvântare transmis, cu acest prilej, de către Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului. Evenimentul a continuat cu susținerea de comunicări care au evidențiat lucrarea poetică a lui Bolintineanu, au rememorat rolul acestuia în istoria României moderne, Bolintineanu participând activ la revoluția de la 1848, alături de personalități marcante, precum Nicolae Bălcescu și Cezar Bolliac.

La final, copii de la Școala cu clasele I-VIII din Bolintin Vale, implicați în proiectele Patriarhiei Române „Alege Școala!” și „Hristos împărtășit copiilor”, îndrumați de dna Prof. Constanța Crudu, au recitat o serie de poezii ce poartă semnătura poetului Dimitrie Bolintineanu, poezii care au pus în lumină frumusețea literară a operei acestuia.

Comentarii Facebook


Știri recente