‘Dimensiunea spirituala a transformarii traseaza importanta ei sociala.’

‘Dimensiunea spirituala a transformarii traseaza importanta ei sociala.’ – asa arata participantii la Intrunirea Ortodoxa Internationala care a avut loc zilele trecute in Grecia si care pregateste Adunarea Generala a Consiliului Mondial al Bisericilor.

Intrunirea Ortodoxa Internationala a avut loc in perioada 10 – 16 ianuarie 2005 in Insula Rhodos – Grecia si a fost prezidata de catre Mitropolitul Ghenadios de Sassima din partea Patriarhiei Ecumenice de Constantinopol si de catre Mitropolitul Bishoy de Damiette din partea Patriarhiei Copte de Alexandria.

Participantii au fost in numar de aproximativ 50 si au avut ca scop studierea modului in care Ortodoxia poate contribui la activitatea generala a Miscarii Ecumenice.

Intr-un detaliat raport final, grupul de dialog inter-ortodox a sintetizat contributia Teologiei Ortodoxe si sperantele Bisericilor Ortodoxe referitoare la urmatoarea perioada din activitatea Consiliului Mondial al Bisericilor.

Adunarea Generala a Consiliului Mondial al Bisericilor se intruneste o data la 7 ani, iar cea de-a IX-a Adunare va avea loc in Brazilia in februarie 2006.

Comentarii Facebook


Știri recente