DIASPORA – O REALITATE A SOCIETĂȚII ACTUALE, SIMPOZION INTERRELIGIOS LA PALATUL PATRIARHIEI

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE ne informează:

În zilele de 29 și 30 mai 2012, la Palatul Patriahiei din București, va avea loc simpozionul interreligios Diaspora – o realitate a societății actuale, organizat de Patriarhia Română în cooperare cu Centrul Sapir din Ierusalim și Federația Comunităților Evreiești din România, cu sprijinul Secretariatului de Stat pentru Culte.

Marți, 29 mai 2012, orele 10.00, la deschiderera simpozionului vor fi adresate mesaje oficiale din partea Patriarhiei Române, Comitetului evreiesc pentru relații interreligioase din Israel, Președinției României, Guvernului României și Federației Comunităților Evreiești din România.

La simpozion vor participa ierarhi și profesori de teologie ai Bisericii Ortodoxe Române din țară și străinătate, rabini și reprezentanți ai comunităților evreiești din Israel, Elveția, Franța și Statele Unite ale Americii.

Miercuri, 30 mai 2012, orele 11.15, la Palatul Patriarhiei, vor fi făcute declarații de presă la încheierea simpozionului interreligios Diaspora – o realitate a societății actuale.

Scopul simpozionului este aprofundarea semnificației spirituale a Diasporei și promovarea cooperării practice în plan social.

Comentarii Facebook


Știri recente